Van Vleeschwaar

Bacon en tijm vormen een smaakvol duo. Je kunt dit kruid in gedroogde vorm toevoegen tijdens het koken of verse blaadjes over de bacon strooien net voor het serveren. In dit gerechtje combineer je zoute bacon met kruidige tijm, vette zachte kaas en de overdadige zoetheid van dadels. Houd je niet van dadels, kies dan voor gewelde, gedroogde abrikozen. Dit hapje kun je jouw gasten met Kerst serveren, bijvoorbeeld als ze wachten op het voorgerecht.

Bereidingstijd

25 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (10 personen)

  • 20 plakjes bacon
  • 20 dadels zonder pit
  • 200 gram verse roomkaas of zachte geitenkaas
  • verse of gedroogde tijm
  • 20 kleine satéprikkers
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vul de dadels met roomkaas.
  • Halveer de plakken bacon.
  • Spreid de bacon uit op een bakplaat met bakpapier. Strooi er gehakte tijm over en leg op elk plakje een gevulde dadel.
  • Maak een rolletje van elke dadel met bacon en zet vast met een satéprikker.
  • Bak de rolletjes in het midden van de oven 15 tot 20 minuten. Dit kersthapje is klaar als de bacon knapperig is. En geniet er dan vooral van!

Variatietip
Gebruik rozemarijn in plaats van tijm.

Inspiratie nodig?
Zin in een ander hapje met bacon. Maak ook eens deze pizzahapjes met bacon en kaas.