Van Vleeschwaar

Mamma mia: wat is pizza toch lekker! We kennen pizza in allerlei smaken, soorten en maten. Deze pizzahapjes met bacon en kaas hap je lekker weg bij de borrel, als diner of een mini-variant als voorgerecht. Voor wat variatie in de mix zijn de pizzahapjes van bladerdeeg, bacon en kaas een heerlijke afwisseling. Makkelijk om te maken en in een mum van tijd klaar.

Wat heb je nodig? 

  • Rol vers bladerdeeg
  • 10 eetlepels tomatensaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Plakjes bacon
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram jong belegen kaas

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de tomatensaus en meng het goed door elkaar.

2. Verdeel een dun laagje tomatensaus over het uitgerolde bladerdeeg waarbij je 1,5 centimeter van de randjes vrij laat.

3. Leg de plakjes bacon op de tomatensaus en verdeel daarna de kaas en de mozzarella over de bacon.

4. Rol het bladerdeeg in de breedte op en snijdt daarna van het deeg plakken van 2cm dik.

5. Leg de pizzahapjes op een bakplaat en bak ze in 15 a 20 minuten heerlijk knapperig en krokant.

6. Laat ze een beetje afkoelen wanneer ze net uit de oven komen. En daarna: genieten maar!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem eens een kijkje op onze receptenpagina of op ons Instagramprofiel!