Van oudsher is Nederland een echt vleeswarenland. Het bereiden van vlees was altijd al een ware ambacht en nog steeds wordt er bij het produceren van vlees veel gebruik gemaakt van deze oude ambachtelijke recepturen. Daarbij zijn de hoogwaardige eiwitten en ‘energie-vitamines’ in vleeswaren, broodnodige brandstoffen voor de mens en geven ze ons maximale energie.

‘Vleeschwaar’ is het platform van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) waarmee wij Nederlanders willen ínspireren met betrekking tot de lekkere en veelzijdige kanten van vleeswaren en ze ínformeren over de achtergrond van het product en het productieproces.

Op Vleeschwaar.nl willen wij iedereen die graag van vleeswaren geniet, verrassen met antwoorden op alle hamvragen én met overheerlijke recepten. Zo tonen we vele variaties van verschillende soorten vleeswaren en komen thema’s als duurzaamheid en gezondheid aan bod. We vertellen over onze uitdagingen vanuit maatschappelijke hoek en hoe we hiermee omgaan. En we beloven dit altijd op transparante en eerlijke wijze te zullen doen.

Eet smaekelijck!

‘Vleeschwaar’ is het platform van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV)