Ultieme inspiratie om culinair te kokkerellen voor jezelf of maak gegarandeerd indruk op je gasten.


Video: Zoete haricot verts met spek

Van Vleeschwaar

Gezond​ ​van​ ​start​ ​ga​ ​je​ ​met​ ​de​ ​zoete​ ​harico​t ​verts​ ​met​ ​spek! BereidingstijdBereiden: 45 minuten BoodschappenlijstVoor 4 personen, 12 buideltjes 2 eetlepels olijfolie sperziebonen, zo’n 6 (6 x 12 = 72) sperziebonen per bundel 6 plakjes bacon theelepel knoflook poeder theelepel peper 4 eetlepels honing bak met ijswater (gewoon wat waterklontjes in een bak met water doen). theelepel nootmuskaat StappenplanStap ... Read More

Stokbroodje ossenworst

Van Keukenliefde

Stokbroodje ossenworst
Dit stokbroodje met ossenworst is makkelijk en snel klaar te maken en gaat naar ervaring altijd als eerste op! Een smaakvol borrelhapje!BereidingstijdBereiden: 10 minuten BoodschappenlijstHapje voor 6 tot 8 personen 1 vers stokbrood 1 ossenworst Pittige mayonaise 1 sjalot, in smalle ringen 2 augurken, in kleine blokjes gesneden Tuinkers Zout en peper StappenplanStap 1: Snijd het stokbrood en de ossenworst ... Read More

Video: Aubergine rozen

Van Vleeschwaar

vleeschwaar-video-aubergine-rozen-oven
Niet alleen mooi, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Deze knapperige pakketjes gesmolten geluk zijn het perfecte begin van een geslaagd diner! Knappe kunstwerkjes uit de ovenBereidingstijdBereiden: 45 minuten Wachttijd: 10 minuten (oven) BoodschappenlijstVoor 6 aubergine rozen  1 aubergine 100 gram rookvlees 50 gram witte kaas 1 takje rozemarijn StappenplanStap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2: Snijd de ... Read More

Panna cotta met asperges en ham

Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept panna cotta asperges gekookte ham
In een glaasje ziet het er toch allemaal wat leuker uit! Deze hartige panna cotta is de ideale starter van een zomers diner. Heb je nog nooit eerder een panna cotta gemaakt? Geen zorgen, met dit recept leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit fraaie hapje bereidt. Hartige panna cottaBereidingstijd20-30 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 200 gr witte asperges, geschild 300 ... Read More

Gegrilde asperges met een carpaccio van parmaham

Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept carpaccio parmaham gegrilde asperges
Een heerlijk licht en zomers gerecht waarin de pure smaken van Italië met net zoveel perfectie samenkomen als bij een Italiaanse aria. Dit gerecht is bovendien onwijs makkelijk klaar te maken én het is een gegarandeerd succes op de dinertafel! Gegrilde asperges op een bedje van parmahamBereidingstijd10-20 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen Zakje rucola (75 gram) Zongedroogde tomaatjes Parmezaanse kaas snippers Geroosterde pijnboompitten 16 plakken Parmaham ... Read More

Vitello Tonnato

Van Smulweb

Vleeschwaar vitello tonnato fricandeau vleeswaren recept
De hemelse Vitello Tonnato van Smulweb is het perfecte voorgerecht voor bij een chique diner. Nóg fijner is dat je dit gerecht binnen tien minuten op tafel zet! Italiaanse Vitello Tonnato met fricandeauBereidingstijdBereiden: 10 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 350 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaren) 1 blikje tonijn op naturel olie 1 potje zure room 2 el mayonaise 1 tl ansjovispasta (of ansjovis heel fijn gemaakt) citroensap zout ... Read More

Amuse champignons met roomkaas en gekookte ham

Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas
Een klein hapje met groot genot!  Dit lekkere amuse hapje zullen je smaakpapillen zeker waarderen.    Chique champignonsBereidingstijdBereiden: 40 minuten Boodschappenlijstvoor 8 personen 8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie geraspte belegen kaas bouillon van tablet StappenplanStap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Stap 2: Maak ... Read More

Pastrami op de gril met aardappelpuree, gekonfijte ui, spruitjes en zuurkool met portsaus

Van Alain Caron

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus
Pastrami, zuurkool en een portsaus. Daar zeg je vast geen nee tegen. Ga op chique met dit lekkere recept van chef Alain Caron. Gezond feestje op je bordBereidingstijdBereiden: 30 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 4 dikke plakken pastrami van circa 1/2 centimeter 200 gram aardappels 2 eetlepels boter 100 gram zuurkool 4 spruitjes 1 deciliter port 1 deciliter kalfsjus 4 takjes ... Read More

Bruschetta met lardo, venkel en parmezaan

Van Kees Elfring

vleeschwaar-lardo-spek-recept
Bruchschetta's zijn een heerlijk aperitief voor een maaltijd of lekker als tussendoortje.   Chique eenvoudBoodschappenlijst Voor 4 personen 4 flinke boterhammen 1 venkel 1 citroen - rasp en sap zout en zwarte peper 12 dunne plakken vet spek (liefst op Italiaanse manier gezouten en gekruid en dus niet gerookt) Parmezaan met een dun-schiller geschaafd Knoflook StappenplanEr gaat weinig boven de combi gegrild zuurdesem ... Read More

Rosbiefsalade met pittige citroenbladdressing

Van Agus Hermawan

Vleeschwaar Recept Agus Hermawan Rosbiefsalade pittige citroenblad dressing
Rosbief met peper en zout is een klassieker, maar je brengt rosbief pas echt tot leven met een pittige sambal. Sambal oelek is voor de beginner. Als je wel wat gewend bent kun je ook een pittigere oliesambal gebruiken voor dit voorgerecht. Spice it upBereidingstijd30 minuten BoodschappenlijstVoor 4 personen 2,5 ons dun gesneden rosbief Voor de dressing 1/5 teentje knoflook ... Read More