Van Vleeschwaar

Heb jij altijd al je eigen perfecte voorgerecht willen maken? Dit is hoe je de allerlekkerste carpaccio maakt, zoals jij hem ook in het restaurant opgediend krijgt.

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (2 personen)

    • 200 g rundercarpaccio (dungesneden rauwe runderlende)
    • 50 g rucola
    • 30 g Parmezaanse kaas, geschaafd
    • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • Balsamico-crème (optioneel)
    • Verse basilicumblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, Dijonmosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
    • Leg de plakjes carpaccio op een groot bord of op individuele borden. Zorg ervoor dat de plakjes licht overlappen om een mooi effect te creëren.
    • Verdeel de rucola gelijkmatig over de carpaccio. Strooi de geroosterde pijnboompitten en kappertjes over de rucola. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes Parmezaanse kaas en verdeel deze over de carpaccio.
    • Sprenkel de dressing gelijkmatig over de carpaccio.
    • Garneer eventueel met een paar druppels balsamico-crème voor een zoete toets.Voeg een paar verse basilicumblaadjes toe voor extra smaak en kleur.
    • Serveer de carpaccio direct als voorgerecht of lichte maaltijd.

Eet smakelijk!

Inspiratie nodig?
Zin in carpaccio met een twist? Probeer dan deze carpaccio lolly met filet americain vulling.