Dit gerechtje kun je opdienen als voorgerecht, is heerlijk voor bij de lunch of kan ook geserveerd worden als borrelhapje.
Snoepje voor carnivoren
Bereidingstijd
tot 10 minuten
Boodschappenlijst
Voor 4 personen
- 150 gram filet americain
- 30 gram kappertjes
- 1 sjalotje
- 30 gram pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 1/2 bos basilicum
- 100 gram carpaccio vlees
- 4 eetlepels Balzamico azijn
- 8 yakitori prikkers
Stappenplan
Stap 1: Snijd de basilicum klein en snipper de sjalot
Stap 2: Meng nu de kappertjes, filet americain,basilicum en pijnboompitten en rol hier met schone handen kleine bolletjes van met een doorsnee van plus-minus 2 cm dik
Stap 3: Leg de plakjes carpaccio op de werkbank en rasp er wat van de parmezaansekaas over
Stap 4: Leg in het midden van een carpaccio plakje een bolletje filet americain. Maak alles netjes dicht en prik er een prikker in
Stap 5: Serveer het op een mooie schaal met rucola.
Tip: Als dipsausje kun je er een balsamico creme bij doen
Share this Post