Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-Carpaccio-lolly-met-filet-americain-smulweb-1130px-4

Dit gerechtje kun je opdienen als voorgerecht, is heerlijk voor bij de lunch of kan ook geserveerd worden als borrelhapje.

Vleeschwaar-Carpaccio-lolly-met-filet-americain-smulweb-1130px-4

Snoepje voor carnivoren

Bereidingstijd

tot 10 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 150 gram filet americain
  • 30 gram kappertjes
  • 1 sjalotje
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 bos basilicum
  • 100 gram carpaccio vlees
  • 4 eetlepels Balzamico azijn
  • 8 yakitori prikkers

Stappenplan

Stap 1: Snijd de basilicum klein en snipper de sjalot
Stap 2: Meng nu de kappertjes, filet americain,basilicum en pijnboompitten en rol hier met schone handen kleine bolletjes van met een doorsnee van plus-minus 2 cm dik
Stap 3: Leg de plakjes carpaccio op de werkbank en rasp er wat van de parmezaansekaas over
Stap 4: Leg in het midden van een carpaccio plakje een bolletje filet americain. Maak alles netjes dicht en prik er een prikker in
Stap 5: Serveer het op een mooie schaal met rucola.

Tip: Als dipsausje kun je er een balsamico creme bij doen

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra