Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar vleeswaren recept panna cotta asperges gekookte ham

In een glaasje ziet het er toch allemaal wat leuker uit! Deze hartige panna cotta is de ideale starter van een zomers diner. Heb je nog nooit eerder een panna cotta gemaakt? Geen zorgen, met dit recept leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit fraaie hapje bereidt.

Vleeschwaar vleeswaren recept panna cotta asperges gekookte ham

Hartige panna cotta

Bereidingstijd

20-30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 200 gr witte asperges, geschild
  • 300 ml melk
  • 100 ml room
  • 1,25 gelatineblaadjes
  • 50 gr gekookte achterham, in reepjes
  • 2 kwarteleitjes
  • Mespuntje kerriepoeder
  • Handvol alfalfa

Stappenplan

Stap 1: Kook de asperges gaar in de melk, laat ze uitlekken en hou 4 kopjes apart.
Stap 2: Pureer de rest van de asperges met de room.
Stap 3: Duw het mengsel door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Verwarm het even maar niet tot het kookpunt.
Stap 5: Week de gelatine in koud water en los ze op in de aspergeroom.
Stap 6: Verdeel de room over 4 glaasjes en zet 2 uur in de koelkast.
Stap 7: Kook de kwarteleitjes in 1,5 minuut hard, pel ze en halveer ze.
Stap 8: Strooi over elk glaasje een beetje kerriepoeder, leg er een paar reepjes ham op.
Stap 9: Leg er een half kwarteleitjes, een aspergekopje en een alfalfa op.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra