Hot news, een flinke dosis inspiratie, background stories, een kijkje behind-the-scenes en de nieuwste evenementen: check het via de inspiratie pagina.

Hollandsch glorie: Ambachtelijke speenham

Van Vleeschwaar

Speenvarken-vleeswaren-vleeschwaar-hollandsch-glorie
Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Dit keer vertellen wij je meer over ambachtelijke speenham. Ambachtelijke speenhamWat zit er in Speenham wordt gemaakt van de achterham van een jong varkentje. Hoe wordt het gemaakt Als eerste wordt de ham geïnjecteerd met een geheime mix van kruiden en specerijen. Vervolgens wordt de ham heel licht en ... Read More

Hollandsch Glorie: Ontbijtspek

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar vleeswaren ontbijtspek spek Hollandsch Glorie
Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Dit keer een favoriet voor op je pannenkoek, in de andijvie-stamppot of bij je Philly Cheesewraps: ontbijtspek! Vleeswarenfabriek Persoon Zonder met spek te schietenWat zit er in Ontbijtspek wordt gemaakt van het buikspek van het varken: het zogenaamde doorregen spek. Mix van kruiden en specerijen. Hoe wordt het gemaaktUit ... Read More

Hollandsch Glorie: droge worst

Van Vleeschwaar

Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Dit keer duiken we in het verhaal van droge worst. Foto: Stegeman Geef mij maar AmsterdamWat zit er in Varkensschouder en spek. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van rundvlees. De spikkeltjes ontstaan doordat het vlees wordt fijngesneden. Aan kruiden wordt er voor salami in Nederland altijd ... Read More

Hollandsch Glorie: Filet Americain

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar filet americain Hollandsch Glorie vleeswaren Slagerij Luiten
Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Deze maand: Filet Americain. Foto: Luiten Vleeswaren Op zijn AmerikaansWat zit er in Magere delen rundvlees. Omdat het vlees gemalen wordt, kunnen in principe ook de kleinere vleesdelen gebruikt worden. Speciaal gekruide saus Hoe wordt het gemaaktHet verse, magere rundvlees wordt eerst gemalen en vervolgens gemengd met een ... Read More

Hollandsch Glorie: Rookvlees

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar Hollandsch Glorie vleeswaren inspiratie rookvlees Henri van de Bilt
Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Deze maand een prehistorisch prachtwerk: Rookvlees. Foto: Henri van de Bilt ZondagsgenotWat zit er in Rookvlees wordt ook gemaakt van paard of kalf, maar de meest bekende variant is rundvlees van de bovenbil en rundermuis. Soms wordt ook het spierstuk gebruikt. Kruiden en specerijen: zo min mogelijk ... Read More

Hollandsch Glorie: Limburgse cervelaat

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar Limburgse cervelaat worst ambacht vleeswaren limburg hollandsch glorie
Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. Deze maand een favoriet van velen: Limburgse cervelaat. Beeld: Snijders vleeswaren ’t is een kwestie van geduldWat zit er in Varkensvlees van de schouder. Kan cervelaat nog wel eens een mengeling zijn van rund en varken, de Limburgse versie gaat enkel voor hoge kwaliteit varkensvlees. Hierbij geeft ... Read More

Hollandsch Glorie: Osse(n)worst

Van Vleeschwaar

Elke maand zetten we een parel onder de Nederlandse vleeswaren in de schijnwerpers. We bijten het spits af met Osse(n)worst. foto: Hergo Geef mij maar AmsterdamWat zit er in Mager rundvlees: Echte osse(n)worst wordt gemaakt van hele delen, namelijk de nek van de koe. Kruiden en specerijen: Nootmuskaat, foelie, zout, peper. Hoe wordt het gemaaktHet vlees wordt fijngemalen en vermengd ... Read More