Van Vleeschwaar

Dit is het ideale recept voor een hartig tapasgerechtje voor Kerst. Deze carpacciorol is klaar in tien minuten en smaakt subliem. Met de variatietips geef je er makkelijk een eigen draai aan. Je kunt ervoor kiezen om zelf bijvoorbeeld saliemayonaise* te maken. De bereidingstijd wordt daardoor wel een stuk langer. 

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (10 personen)

  • 250-300 gram dun gesneden ossenhaas, runderlende of achtermuis (hoe malser, hoe beter)
  • 100 gram rucola
  • 50-75 gram Parmezaanse kaas, in vlokken of grof geraspt
  • Truffel- of saliemayonaise
  • Citroensap
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Verdeel de plakjes vlees, rucola en Parmezaanse kaas in 10 porties, bewaar een beetje als garnering.
  • Leg de plakjes vlees plat op een snijplank.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Besmeer dun met truffel- of saliemayonaise.
  • Bedek elke portie met rucola en Parmezaanse kaas.
  • Rol op tot een strakke rol en wikkel in vershoudfolie.
  • Leg de 10 carpacciorollen in de koelkast. Na 2 uur zijn ze klaar om uitgepakt te worden. Snijd ze in kleinere rolletjes en plak hier met truffel- of saliemayonaise een vlok kaas en/of rucola op. Eet smakelijk!

Variatietip
Licht geroosterde pijnboompitten voegen een knapperige textuur en een nootachtige smaak toe aan de carpaccio. Druk ze in de rolletjes net voor het serveren of plak ze vast met een beetje mayonaise.
Ook kappertjes en verse basilicum combineren goed met carpaccio.

*Recept saliemayonaise
Meng 3 eetlepels fijngehakte salieblaadjes, een theelepel citroensap en peper en zout naar smaak door 150 ml mayonaise. Laat 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed mengen.

Variatietip
Voeg een halve theelepel citroenrasp toe aan de mayonaise voor een zure twist.

Inspiratie nodig?
Bereid je liever een driegangendiner tijdens Kerst? Probeer dan deze recepten eens uit.