Van Vleeschwaar

Tomaat met knoflook en geurende, verse basilicum… Wie houdt er nou niet van? Gecombineerd met een knapperig broodje vormt het de ideale setting voor een plak rosbief. Dit zomerse gerechtje kan eigenlijk altijd, dus ook met Kerst.

Bereidingstijd

20 tot 25 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (10 personen)

  • 200 tot 250 gram rosbief (dunne plakken)
  • 1 ciabatta (om af te bakken)
  • 30 cherrytomaten of andere kleine tomaatjes
  • 5 tenen knoflook
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Balsamicoazijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Bak de ciabatta af en laat afkoelen.
  • Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes en verwijder de zaden en het vocht.
  • Snijd de verse basilicum fijn en voeg toe aan de stukjes tomaat.
  • Pers de knoflook en voeg iets minder dan de helft toe aan de stukjes tomaat. Voeg naar smaak balsamicoazijn, zout en peper toe.
  • Meng de rest van de knoflook met 3 eetlepels olijfolie.
  • Snijd de afgekoelde ciabatta in minimaal 10 sneeën en besmeer aan 1 zijde met de knoflookolijfolie. Bestrooi met wat zout.
  • Leg de sneeën brood enkele minuten onder de grill. Zodra ze beginnen te geuren, zijn ze klaar.
  • Beleg met het tomatenmengsel en drapeer er 20 tot 25 gram rosbief over. En eet smakelijk!

Variatietip
Voeg een fijngesnipperde rode ui toe aan het tomatenmengsel en voeg wat sla toe aan de bruschetta’s.

Meer inspiratie voor Kerst?
Je vindt het hier.