Van Vleeschwaar

Deze spaghetti ‘meatballs’ wordt vast en zeker jouw nieuwe favoriet!

meatballs3-6web

Een nieuwe favoriet!

Bereidingstijd

Bereiden: 45 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 300 gram chorizo
  • 200 gram (voorgekookte) bruine linzen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel komijn
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 3 takken peterselie
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 400 gram spaghetti

Stappenplan

Stap 1: Snijd de chorizo in kleine plakjes en snijd de uien in blokjes.
Stap 2: Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 3: Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken, knijp met je handen zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de linzen dan in een keukenmachine, samen met de tenen knoflook, 1 uit, de komijn, de gerookte paprikapoeder, de peterselie en 2 eetlepels tomatenpuree. Maal het fijn en voeg na smaak extra peper toe.
Stap 4: Voeg dan 200 gram chorizo toe. Roer dit voorzichtig met een lepel door het mengsel heen.
Stap 5: Draai 12 balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar. Keer ze regelmatig om.
Stap 6: Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, en rasp de courgette op sliertjes.
Stap 7: Verhit een koekenpan en bak hier de overgebleven chorizo en ui in aan. Voeg de tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree en de courgette toe. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur.
Stap 8: Serveer de spaghetti met de saus en de ‘meatballs’.
Stap 9: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar