Van Vleeschwaar

Viva Chorizo! De Spaanse gedroogde worst met kruidig karakter is wat grover van textuur maar smaakt ó zo verfijnd! Gegrild op de barbecue misschien nóg wel beter. En in combinatie met aardappeltjes is deze chorizo salade het perfecte bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een gegrilde bavette, spiesjes met bacon of een paar rundvleesburgers?

Bereidingstijd

Bereiden: 40-50 minuten

Ingrediënten en benodigheden

Ingrediënten (4 personen) 

  • 800 gram kleine rode aardappelen
  • 200 gram droge chorizo, dun gesneden en worstvel verwijderd
  • 50 ml olijfolie, extra vergine
  • 50 ml vers citroensap
  • 70 gram grof gesneden sjalotten
  • Vers gesneden peterselie
  • Grof zout en versgemalen peper
  • Aluminium folie (de stevigere variant of een dubbele laag normale folie)

Bereidingswijze

  1. Meng de aardappelen, olijfolie, chorizo, sjalotten en zout en peper in een grote schaal
  2. Verdeel de inhoud van de schaal in het midden van 4 rechthoekige stukken aluminium folie. Vouw alle zijdes naar het midden en vouw ze goed dicht tot je een gesloten pakje hebt.
  3. Plaats de pakjes op de barbecue boven indirect vuur. Elke tien minuten draaien tot de aardappels gaar zijn (gemiddeld 40 minuten, bij twijfel het pakket openmaken en even prikken). Om daarna te karamelliseren nog 5 minuten koken boven direct vuur.
  4. Open de pakjes en druk de gare aardappels lichtjes aan zodat ze alle smaken opzuigen.
  5. Strooi er wat vers gesneden peterselie over.
  6. Eet ze!