Van Vleeschwaar

Quiche met een heerlijke kruidige Spaanse smaakmaker: chorizo! Deze quiche bereid je snel en makkelijk in 20 minuten voor, de oven doet de rest. De romige vulling in combinatie met de pittige chorizo maakt het een smaakvol diner of lekkere lunch.

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten en benodigheden

Ingrediënten (voor 2 a 3 personen)

  • Ca. 250 gram quichedeeg
  • 100 gram chorizo, gesneden in kleine blokjes
  • 1 tomaat
  • 1 prei in stukken van ca. 1 cm
  • 2 medium eieren
  • 100 ml slagroom
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Peper en zout

Extra benodigdheden

  • Quichevorm Ø 24 cm
  • Koekenpan

Bereidingswijze

Recept Quiche met Chorizo en Tomaat

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de quichevorm goed in.
  3. Leg het deeg voorzichtig over de bodem van de quichevorm.
  4. Bak de chorizo 3 minuten in een koekenpan.
  5. Snijd de prei in stukken en voeg deze toe aan de koekenpan. Bak deze ongeveer 3 minuten mee, totdat het zacht is.
  6. Laat het mengsel afkoelen en schep het vervolgens in de vorm en spreid het voorzichtig uit over het deeg.
  7. Snijd de tomaat in stukjes en verwijder de zaadjes. Dep de stukjes daarna droog met een keukenpapiertje.
  8. Bedek het mengsel in de quichevorm met de stukjes tomaat.
  9. Klop de eieren los in een schaal/kom en voeg de slagroom, tijm en peper toe.
  10. Giet het mengsel voorzichtig in de quichevorm.
  11. Bak de quiche in 30 a 35 minuten gaar. Als de vulling gestold is en stevig blijft wanneer je de bakvorm beweegt, weet je zeker dat ‘ie gaar is!

 

Geniet ervan! Als er iets overblijft is dat prima geschikt als lunch of kun je het nog even bewaren in de vriezer.

Meer inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten. Of volg ons op Instagram of Facebook.