Wat chorizo zo leuk maakt, is dat je het voor zowel je lunch, je diner en in de avond op de borrelplank kunt gebruiken. Voor dit recept gaan we een lekker dinergerecht maken met chorizo. En daar heb je maar 1 pan voor nodig. Makkelijk toch?
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)
- 250 g Chorizo
- 2 uien
- 1 el olijfolie
- 325 g Gele rijst
- 750 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 2 tomaten
- 300 g tuinerwten (uit de diepvries)
Bereidingswijze
- Snijd de chorizo en de tomaat in blokjes. Snipper de ui.
- Verhit de olie in een pak en bak de worst met de ui glazig.
- Schep de rijst erdoor en bak een minuut mee.
- Voeg water toe en een kippenbouillontablet. Breng alles aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook het geheel in 10 minuten met de deksel op de pan.
- Schep de blokjes tomaat en de tuinerwten door het geheel heen. Kook nog 5 minuten.
- Zet het vuur uit en laat de rijst rusten.
- Eet smakelijk!
Inspiratie nodig?
Zin in ander avondeten met chorizo?. Maak ook eens de quiche met tomaat en chorizo.