Deze spaghetti ‘meatballs’ wordt vast en zeker jouw nieuwe favoriet!
Een nieuwe favoriet!
Bereidingstijd
Bereiden: 45 minuten
Boodschappenlijst
voor 4 personen
- 300 gram chorizo
- 200 gram (voorgekookte) bruine linzen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- ½ theelepel komijn
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 3 takken peterselie
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 400 gram spaghetti
Stappenplan
Stap 1: Snijd de chorizo in kleine plakjes en snijd de uien in blokjes.
Stap 2: Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 3: Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken, knijp met je handen zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de linzen dan in een keukenmachine, samen met de tenen knoflook, 1 uit, de komijn, de gerookte paprikapoeder, de peterselie en 2 eetlepels tomatenpuree. Maal het fijn en voeg na smaak extra peper toe.
Stap 4: Voeg dan 200 gram chorizo toe. Roer dit voorzichtig met een lepel door het mengsel heen.
Stap 5: Draai 12 balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar. Keer ze regelmatig om.
Stap 6: Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, en rasp de courgette op sliertjes.
Stap 7: Verhit een koekenpan en bak hier de overgebleven chorizo en ui in aan. Voeg de tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree en de courgette toe. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur.
Stap 8: Serveer de spaghetti met de saus en de ‘meatballs’.
Stap 9: Eet smakelijk!
Share this Post