Van Charlot Veenstra

Haal de ‘pintxos’ (tapas) uit San Sebastian naar jouw eigen keuken! Rudolph van Veen deelt het recept van één van de lekkere hapjes die hij in deze Spaanse stad tegenkwam.

Vleeschwaar recept Rosbiefrolletjes met Iberico ham Serranoham paprikaconfiture vleeswaren Rudolph van Veen

Pintxos: tapas uit San Sebastian

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor de Spaanse Rosbiefrolletjes

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 ml witte wijn
  • Citroensap
  • 200 g dungesneden rosbief
  • 100 g Iberico- of Serranoham

voor de Paprikaconfiture

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 1 el gembersiroop
  • 1 mespuntje zout

Stappenplan

Stap 1: Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
Stap 2: Hak de kruiden.
Stap 3: Verhit de helft van de witte wijn.
Stap 4: Knijp de gelatine uit laat het al roerend oplossen in de wijn. Voeg de rest van de wijn en kruiden toe en breng op smaak met een drupje citroensap.
Stap 5: Schenk de gelei in een met koud water omgespoelde platte schaal en laat het opstijven in de koelkast.
Stap 6: Snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui.
Stap 7: Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg de paprika en suiker toe en bak kort.
Stap 8: Voeg de gembersiroop en een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en laat de confiture inkoken en afkoelen.
Stap 9: Leg de rosbief op een bord, leg een plakje ham erop en rol tot een mooi rolletje.
Stap 10: Serveer de afgekoelde paprika confiture op een bordje en leg de rosbiefrolletjes erop. Stort de kruidengelei op een platte schaal.
Stap 11: Snijd heel voorzichtig de koude kruidengelei in plakjes en leg een velletje van de gelei bovenop het vleesrolletje.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra