Van Vleeschwaar

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk voorgerechtje of een hapje voor bij de borrel? Maak dan deze bombastisch lekkere bruschetta’s naar een recept van food blogger Deborah van der Pol van Samen Bourgondisch!

Bombastisch lekkere bruschetta’s

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

  • Stokbrood of ciabatta
  • Pancetta
  • Serranoham
  • Buffelmozzarella
  • Vijgenbalsamico dressing
  • Tomaat
  • Basilicum
  • Abrikoos
  • Geitenkaas
  • Blaspinazie

Stappenplan

Stap 1: Snijd een stokbrood of ciabatta in kleine stukken.
Stap 2: Besmeer het brood met olie.
Stap 3: Leg ze voor een paar minuutjes op de gril totdat ze aan beide kanten ‘goudbruin’ gekleurd zijn.
Stap 4: Haal de geroosterde broodjes van de grill en laat ze een klein beetje afkoelen, want anders verbrand je je vingers en dat moeten we niet hebben!
Stap 5:  Snijd een knoflook teentje door midden en wrijf deze over de broodjes heen. Nu zijn de bruschettas klaar voor de topping!

Bruschetta toppings:

1. Buffelmozzarella met uitgebakken pancetta en vijgenbalsamico dressing
2. Caprese: mozzarella, tomaat en basilicum
3. Fijngesneden tomaat, ui, basilicum en olie
4. Perzik of abrikoos met geitenkaas, bladspinazie en serranoham

Je kunt er flink mee variëren! Strooi als de bruschetta’s klaar zijn wat peper en zout eroverheen samen met een drupje olie en wat geroosterde pijnboompitten. Smullen maar!

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar