Van Vleeschwaar

Een wrap is ideaal voor een voedzame, gezonde lunch met vleeswaren. Kies je voor een volkoren wrap en voor magere vleeswaren? Dan is jouw lunchwrap nog supergezond ook. 


Voor we een paar smaakvolle vullingen presenteren… hoe vouw jij een wrap? Een goed gevouwen wrap is makkelijk mee te nemen naar werk of school, in een zakje, broodtrommel of bijenwasdoek (bee’s wrap).

Een wrap vouwen? Dat doe je zo!
Rol de wrap niet op als een pannenkoek. Door de wrap dicht te vouwen, voorkom je dat er beleg uitrolt. Dus vouw de onderkant en de zijkanten naar binnen. Je hebt dan een soort envelop met drie gesloten zijden en één open kant. Voor wrap-rol-technieken kun je ook kijken naar deze video. Eet smakelijk!

1. Luxe wrap met twee soorten vleeswaar
Waarom zou je moeten kiezen voor één soort vleeswaar op jouw wrap? Ga voor deze luxe variant met salami en mortadella.

Zo beleg je de wrap
Smeer de wrap in met groene of rode pesto. Beleg ‘m met plakjes salami en mortadella, de hoeveelheid bepaal je zelf. Voeg een paar plakjes mozzarella, zongedroogde tomaten in reepjes en blaadjes rucola toe. Variatietip: Vervang de pesto door tomatentapenade. Een spread met veel knoflook matcht minder goed, omdat mortadella een vrij zachte smaak heeft.

2. Wrap met chorizo en manchengo
Veel vleeswaren combineren goed met kaas. Chorizo smaakt naar knoflook en naar gerookte paprika (zoet of pittig). Manchego is gemaakt van schapenmelk en heeft een licht pikante, zoute smaak. Samen zijn ze nog smaakvoller dan apart.

Zo beleg je de wrap
Smeer de wrap dun in met knoflooksaus (aïoli of kruidenboter). Leg daar enkele plakjes chorizo en manchego op. Daarop komen repen geroosterde paprika en plakjes groene of zwarte olijf. Variatietip: Zin in een klein bittertje? Voeg zeer fijngesneden rauwe witlof toe.

3. Wrap met twee soorten ham
Zin om flink uit te pakken? Maak dan een wrap met coppa di parma en prosciutto. Rijk belegd vormt deze wrap een ideale meeneemlunch. Indruk maken op een collega kan hiermee ook prima, maak je er gewoon eentje extra.

Zo beleg je de wrap
Smeer een wrap in met balsamicostroop of -crème. Beleg rijkelijk met prosciutto en coppa di parma. Voeg plakjes mozzarella toe en reepjes geroosterde paprika. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes of strooi de pijnboompitjes over de balsamicostroop zodat je zeker weet dat ze op hun plek blijven. Variatietip: Geen fan van balsamico? Kies dan voor appelstroop, dun smeren en het smullen kan beginnen!

4. Wrap met rosbief en kimchi
Kimchi is aan een opmars bezig en verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Topchefs koken ermee, maar ook de amateurkok kan de smaak van deze Aziatische, gefermenteerde groentenmix – meestal met kool – waarderen. De smaak is zoet, fris en pittig. Ideaal dus bij (lichtgezouten) vleeswaren.

Recept
Smeer een wrap in met kimchi. Door de structuur wordt dit een dikke laag, dat is prima. Beleg met rosbief, avocado en knapperige sla (ijsbergsla of romaine). Snel, simpel en ontzettend smaakvol!

5. Wrap met pastrami, kikkererwten en chipotlesaus
Door bonen toe te voegen aan jouw wrap, zorg je voor een stevig lunchgerecht. In dit recept kiezen we voor kikkererwten, maar ook andere bonen met een zachte smaak zijn geschikt. Chipotle is een saus met een lichtpittige rooksmaak en past prima bij pastrami dat op smaak gebracht is met verschillende kruiden en ook lichtgerookt (en gepekeld) is.

Recept
Smeer de wrap in met chipotlesaus, beleg met plakjes pastrami, wat maïs en kikkererwten, verse of gedroogde koriander en geraspte cheddar. Variatietip: Zin in pittig? Voeg een (jalapeño)pepertje toe.

 


Bekijk nog meer lekkere recepten op onze receptenpagina.