Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-recept-vleeswaren-Indische-vlees-salade-rosbief-16

Een heerlijke zomerse salade met een Indisch tintje. Het is Oosters smullen geblazen met deze smakelijke salade van 24Kitchen.

Vleeschwaar-recept-vleeswaren-Indische-vlees-salade-rosbief-16

Een zomerse salade met een Oosters tintje

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • Half bosje koriander
  • 1  komkommer
  • 1  winterpeen
  • 1  mango
  • 2  kropsla
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl sambal
  • 20 ml ketjap manis
  • 60 ml rijstolie
  • 65 gr gemalen kokos
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 200 g plakjes rosbief
  • 500 gr aardappels

Stappenplan

Stap 1: Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Stap 2: Schil en snijd de aardappels en winterpeen in kleine blokjes. Kook de blokjes aardappel in circa 5 minuten gaar in de pan met water. Schep ze uit de pan met water en laat ze uitwasemen.
Stap 3: Kook de winterpeen in hetzelfde water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de winterpeen af en spoel koud.
Stap 4: Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de gemalen kokos circa 5 minuten in een droge pan.
Stap 5: Laat de doperwtjes ontdooien.
Stap 6: Snijd de komkommer in blokjes. Schil en snijd de mango in blokjes.
Stap 7: Was de sla en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de sla in dunne repen.
Stap 8: Pluk en hak de blaadjes koriander fijn.
Stap 9: 
Meng voor de dressing de ketjap manis, rijstolie, een klein beetje azijn en sambal met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Stap 10: Meng in een kom de blokjes aardappel en wortel, gemalen kokos, komkommer, mango, kropsla, koriander en de doperwtjes met de dressing.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra