Van Charlot Veenstra

Herleef die zinderende Spaanse zomer met dit flamenco feestje op je bord. Met deze pittige Spaanse rijstschotel met chorizo en kip ben je in één klap weer terug in de mediterraanse sferen. Olé olé!

Vleeschwaar recept vleeswaren rijst schotel kipfilet chorizo

Mediterraans feestje op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • 150 gram rijst
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Flinke mespunt chilipoeder
  • Een halve citroen
  • Koriander of peterselie

Stappenplan

Stap 1: Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in gehalveerde plakjes.
Stap 2: Pel en snipper de ui en de knoflook.
Stap 3: Verhit de olie in een pan en bak de kip en de ui.
Stap 3: Voeg vervolgens de knoflook, chorizo en de rijst toe en meng het geheel met de paprika- en chilipoeder. Breng het de rijstschotel daarna op smaak met wat zout en peper.
Stap 5: Voeg de tomaten en het sap sap toe en verkruimel de bouillontabletten boven de pan. Schenk hier ongeveer 1/4 liter water bij, en zorg ervoor dat de rijst ongeveer 1 cm onder water staat.
Stap 6: Breng de rijst aan de kook en laat het gerecht op een laag vuur ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot al het vocht is opgenomen.
Stap 7: Roer de koriander of peterselie door de rijst en meng slot een scheutje vloeibare margarine en een kneepje citroensap door de rijst.
Stap 8: Buen provecho!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra