Van Vleeschwaar

Iedereen houdt van lekker eten, maar duurzaamheid en diervriendelijkheid zijn hierbij voor steeds meer mensen van groot belang. Zodoende is de vleeswarensector al een periode flink bezig om het gehele proces te verduurzamen. De resultaten daarvan zijn steeds meer zichtbaar in onder andere de supermarkt.

Vleeschwaar Nieuwsch vleeswaren steeds duurzamer en biologischer supermarkten vleeswaren

Groter aanbod biologische vleeswaren bij Albert Heijn
Heb je bij de Albert Heijn alweer een nieuwe biologische variant van vleeswaren gespot? Dat zou heel goed kunnen! Albert Heijn breidt het assortiment van biologische vleeswaren namelijk flink uit (bron). Vorig jaar werd het aantal biologische vleeswaren al verdubbeld en ook dit jaar zijn er vanaf september zo’n 20 extra soorten ingestroomd. Inmiddels zijn er biologische varianten verkrijgbaar van onder andere kipfilet, ontbijtspek, yorkham, filet americain, rosbief, paté, ossenworst en kipleverworst. Verantwoord smullen dus!

Sterren voor Lidl & Jumbo
Bij de Lidl maakt men een overstap naar een breder aanbod met het Beter Leven keurmerk (bron). Ook klanten van de Jumbo kunnen al genieten van vlees met het Beter Leven keurmerk. Samen met haar leveranciers werkt Jumbo eraan in 2017 enkel nog duurzame vleesproducten te bieden. (bron).

Vleeschwaar is enthousiast over deze positieve ontwikkelingen. Door een goede samenwerking met de gehele keten worden er stappen gemaakt waardoor we zo verantwoord mogelijk kunnen genieten van gerechten met vleeswaren!

Share this Post