Van Vleeschwaar

Ben je ook zo dol op vleeswaren maar krijg je het niet snel genoeg op en moet je het soms weggooien? Dan is invriezen een goede oplossing! 

Het is namelijk mogelijk om vleeswaren in te vriezen zodat je die op een later moment kan eten. Het Voedingscentrum raadt aan om een open verpakking vleeswaren gemiddeld 3 tot 4 dagen in de koelkast te bewaren. Als je het langer wilt bewaren, is invriezen dus een goede optie.

Het is belangrijk om de vleeswaren snel in te vriezen en langzaam te laten ontdooien. Snel invriezen beperkt de vorming van ijskristallen die de kwaliteit van het vlees kunnen aantasten. Bij het ontdooien moet je er ook opletten dat je dit rustig doet. Het beste is om de bevroren vleeswaren de dag voor gebruik op een afgedekt bord in de koelkast te leggen. Zo blijft het vlees lang genoeg op temperatuur om langzaam te ontdooien.

Eenmaal ingevroren kun je vleeswaren ongeveer 2 tot 3 maanden te bewaren bij een temperatuur van -18°C. Na deze periode kan de kwaliteit van het vlees achteruitgaan en kan het minder lekker smaken. 

Een tip: Verdeel het vlees daarom in porties voordat je het invriest! Zo kun je de hoeveelheid die je nodig hebt gemakkelijk uit de vriezer halen zonder dat je het hele pak hoeft te ontdooien. En je voorkomt ook nog eens onnodige voedselverspilling.

Zo zorg ervoor dat je bewust en onbezorgd kunnen genieten van vleeswaar.

Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje op onze receptenpagina of op ons Instagramprofiel!