Van Vleeschwaar

Zo stel je jouw ideale borrelplank samen

Een borrelplankje is het lekkerst als je verschillende smaken en texturen met elkaar combineert. Zoals hartig en zoet, maar ook zacht en krokant. Hieronder geven we tips voor een heerlijk borrelplankje.

Kaas
Er bestaan super veel soorten kaas. Ga voor verschillende soorten kazen, variërend van zacht tot hard, met verschillende smaken. Denk aan brie, camembert, geitenkaas, blauwe kaas en belegen kaas.

Vleeschwaar
Lekker vleeswaar voor bij de borrel is bijvoorbeeld serranoham, salami, grillworst en gedroogde worst zoals chorizo.

Dips met een broodje
Maak kleine porties met verschillende sausjes, zoals tapenade, hummus of aioli. Serveer er wat stokbrood of toastjes bij en dippen maar!

Fruit
Het is lekker om hartig met zoet af te wisselen. Daarom doen druiven, vijgen, aardbeien en frambozen het altijd goed op de borrelplank.

Nootjes
Leg hier en daar een handje nootjes neer. Cashewnoten, pecannoten of walnoten bijvoorbeeld.

Zo ontstaat er een borrelplank met een verscheidenheid aan smaak. Presenteer het op een mooi bord of plankje. Op zo’n gevulde borrelplank ligt voor iedereen wat smaakvols!

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem eens een kijkje op onze receptenpagina of op ons Instagramprofiel!