Van Vleeschwaar

Van grillworst tot paté en van ontbijtspek tot abdijham, Connecting Agri & Food heeft voor De Prijzenmonitor Varkensvlees onder andere onderzocht wat door de consument de meest gegeten soorten (varkens)vleeswaren zijn. Hierbij hebben ze gekeken naar zowel omzet als productvolume van de verschillende soorten vleeswaren.

Als we kijken naar productvolume wint grillworst het met gemak van alle andere soorten vleeswaren. 19 procent van de vleeswaren die wij consumeren, is namelijk grillworst. Gevolgd door grillham (12%) en landham (9%). Achterham (8%) eindigt op de vierde plaats en beenham, salami en coburger ham delen de vijfde plaats met 5 procent van het volume.

Als we kijken naar de omzet eindigt ook hier grillworst op de eerste plaats (13%). Boerenmetworst komt op de tweede plaats met 10 procent van de omzet. De derde plaats wordt gedeeld door achterham en grillham (8%).

Hier vind je het gehele artikel over De Prijzenmonitor Varkensvlees van Connecting Agri & Food. In het artikel vind je zowel een compleet overzicht van de top 20 op basis van productvolume als op basis van omzet.

Bron: Connecting Agri & Food