Van Charlot Veenstra

Deze Zwitserse aardappelschotel van Ohmyfoodness overtreft je wildste food dromen. Het is om weg bij te smelten! Begin jij ook al te watertanden? Trek dan snel je grootste schaal uit de kast en ‘get cooking!’

Vleeschwaar-recept-vleeswaren-OMF-OhMyFoodness-Zwitserse-aardappelschotel-hamblokjes-ham-6

Comfort food om bij weg te smelten!

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 3-4 personen:

  • 400 gram aardappels
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 50 gram Belegen kaas
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Was en schil de aardappels en snipper de ui.
Stap 2: Rasp de aardappels vervolgens met de grove kant van een rasp en spoel de rösti goed uit onder de koude kraan tot er helder vocht vanaf komt. Knijp het overtollige vocht uit de aardappels of laat ze goed uitlekken.
Stap 3: Verhit een beetje olie in de koekenpan en doe hier de gesnipperde ui en de geraspte aardappel bij.
Stap 4: Bak het geheel op middelhoog vuur zo’n 10 minuten tot de ui glazig is en de geraspte aardappel bijna gaar.
Stap 5: Voeg de hamblokjes toe en bak dit nog eens 5 minuten mee.
Stap 6: Snijd de belegen kaas in kleine blokjes en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de koekenpan. Schep even om en breng de aardappelschotel op smaak met peper en zout.
Stap 7: Smullen maar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra