Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-gezonde-pizza-recept-vleeswaren-salami-ham-paprika-14

Een pizza uit de vriezer trekken kan iedereen. Zélf een pizza maken is niet alleen veel lekkerder, maar ook nog eens gezonder en leuker. Probeer het zelf met dit heerlijke recept van 24Kitchen!

Vleeschwaar-gezonde-pizza-recept-vleeswaren-salami-ham-paprika-14

Homemade pizza

Bereidingstijd

Bereiden: 60 minuten

Boodschappenlijst

voor vier personen

Tomatensaus

  • 12  pomodori tomaten
  • 2  uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 takjes tijm
  • 50 ml olijfolie

Pizzadeeg

  • 1 zakje gedroogde gist (à 7 g)
  • 300 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 1 snufje zout

Beleg

  • 1  rode paprika
  • 1  groene paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g salami (in plakjes)
  • 50 g ham (in plakjes)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 blik ananas (in stukjes)
  • 75 g rucola

Stappenplan

Gepofte tomatensaus voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
Stap 2: Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de tomaten, uien, knoflook, laurier en tijm over een ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en besprenkel royaal met olijfolie.
Stap 3: Pof het geheel circa 25-30 minuten in de oven.
Stp 4: Haal de tijm en laurier uit de tomaten. Schep alles in een litermaat en pureer met de staafmixer.
Stap 5: Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de saus afkoelen.

Pizzadeeg
Stap 1: Los de gist op in het water.
Stap 2: Meng de bloem met het zout in een aparte kom. Maak vervolgens een kuiltje in de bloem en schenk hier de helft van het water met gist bij.
Stap 3: Kneed beetje bij beetje de bloem door het water en schenk geleidelijk de rest van het water met gist bij de bloem.
Stap 4: 
Bestuif je handen met bloem en kneed het geheel tot een soepel deeg. 
Stap 5: 
Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nogmaals een paar minuten goed door op het aanrecht. 
Stap 6: 
Leg de deegbal in een kom, bestuif met bloem en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 7: Bestuif het aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol ze uit tot 2 bodems die precies op de bakplaten passen.
Stap 8: Leg de pizzabodems op met bakpapier beklede bakplaten.

Pizza beleggen
Stap 1: Stel de oven bij naar 220 °C.
Stap 2: Bestrijk de deegbodems royaal met tomatensaus maar houd de randen vrij.
Stap 3: Verdeel de plakjes vlees erover en beleg de rest van de pizza naar wens.
Stap 4: Smeer de randen van de pizza in met olijfolie.
Stap 5: Bak de belegde pizza’s 10-15 minuten in de oven tot het deeg gaar, de kaas gesmolten en de randen goudbruin zijn.
Stap 6: Verdeel de rucola over de pizza en tast toe!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra