Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-pipe-rigate-met-ham-20

Pak je receptenboek er maar weer bij. Wij hebben namelijk weer een verrukkelijk toevoeging voor je verzameling ‘heerlijke pasta recepten.’ Ditmaal een smakelijke pipe rigate met ham en zelfgemaakte doperwtenpesto. Jummie!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-pipe-rigate-met-ham-20

Ruimt lekker op

Bereidingstijd

Bereiden: 25 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 1  sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes munt
  • 4 plakjes ham
  • 20 gram Pecorino
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram pipe rigate
  • 300 ml kookroom
  • 600 g doperwten
  • Olijfolie extra vierge

Stappenplan

Stap 1: Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2: Pel en snijd de sjalot en de knoflook.
Stap 3: Verhit voor de roomsaus een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Stap 4: Scheur de ham in grove repen en bak circa 2 minuten mee met de ui en de knoflook.
Stap 5: Voeg een derde van de doperwten toe en bak circa 4 minuten mee en voeg de kookroom toe.
Stap 6: Rasp de pecorino boven de pan, en breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Stap 7: Meng vervolgens de pasta door de saus, en voeg de helft van de spinazie toe.
Stap 8: Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de resterende doperwten in circa 3 minuten gaar.
Stap 9: Giet de doperwten af en spoel koud. Pureer voor de doperwtenpesto de doperwten met de resterende spinazie, olijfolie extra vierge en een klein beetje roomsaus met de staafmixer.
Stap 10: Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Stap 1: 
Verdeel de pasta over borden. Lepel de doperwtenpesto eroverheen.
Stap 2: Maak de pasta af met wat pecorino en een paar muntblaadjes.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra