Van Vleeschwaar

Beenhamsalade, lekker bij de brunch, lunch of borrel. En je maakt ‘m makkelijk zelf. Vers, fris en een stukje gezonder dan de gangbare beenhamsalade. Smakelijk!

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Ingrediënten en benodigheden

Ingrediënten (5 personen):

  • 2 eieren
  • 3 el kwark
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 150 gr beenham, in blokjes gesneden
  • 2 stengels lente-ui, fijn gesneden
  • 1 el fijngehakte zilveruitjes
  • Handjevol verse fijngesneden bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Laat ze afkoelen en prak ze fijn met een vork.
  2. Meng in een (meng)kom de kwark, mayonaise en scherpe mosterd.
  3. Voeg de geprakte eieren toe aan het mengsel en meng goed.
  4. Voeg de blokjes beenham toe en meng opnieuw.
  5. Voeg de fijn gesneden lente-ui, zilveruitjes en bieslook toe en meng grondig door elkaar.
  6. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Geniet van deze heerlijke en eenvoudige beenhamsalade!

Verdere inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten. Eetse!