Beenhamsalade, lekker bij de brunch, lunch of borrel. En je maakt ‘m makkelijk zelf. Vers, fris en een stukje gezonder dan de gangbare beenhamsalade. Smakelijk!
Bereidingstijd
Bereiden: 15 minuten
Ingrediënten en benodigheden
Ingrediënten (5 personen):
- 2 eieren
- 3 el kwark
- 2 el mayonaise
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 gr beenham, in blokjes gesneden
- 2 stengels lente-ui, fijn gesneden
- 1 el fijngehakte zilveruitjes
- Handjevol verse fijngesneden bieslook
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Laat ze afkoelen en prak ze fijn met een vork.
- Meng in een (meng)kom de kwark, mayonaise en scherpe mosterd.
- Voeg de geprakte eieren toe aan het mengsel en meng goed.
- Voeg de blokjes beenham toe en meng opnieuw.
- Voeg de fijn gesneden lente-ui, zilveruitjes en bieslook toe en meng grondig door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Geniet van deze heerlijke en eenvoudige beenhamsalade!
Verdere inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten. Eetse!