Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-recept-risotto-tomatenrisotto-bacon-vleeswaren-9

In een vlaag van opruimwoede borrelde dit goddelijke recept uit de keukenkastjes van haar holy creator (Sabine van OhMyFoodness) naar boven. Met behulp van dit recept zet je deze risotto, die ‘straight out of heaven’ lijkt te komen, helemaal zelf op tafel!

Vleeschwaar-recept-risotto-tomatenrisotto-bacon-vleeswaren-9

Goddelijke tomaten risotto

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

voor 2-3 personen

  • 150 gram spekblokjes
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper

Stappenplan

Stap 1: Verhit een droge hapjespan of andere diepe pan op het vuur en bak hierin de spekblokjes knapperig.
Stap 2: Snipper de ui en hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de in blokjes gesneden courgette toe aan de spek. Schep het geheel goed om en bak alles tot de ui glazig wordt.
Stap 3: Voeg de risottorijst aan de groenten in de pan toe en bak al omscheppend mee tot de rijstkorrels glazig worden.
Stap 4: Doe de tomatenblokjes in de pan en roer alles even door.
Stap 5: Zorg ervoor dat je de groentebouillon continu tegen de kook aan houdt. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon aan de risotto toe. Zorg ervoor dat de bouillon iedere keer bijna is opgenomen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
Stap 6: Herhaal de vorige stap tot de rijst gaar is. Voeg dan de Parmezaanse kaas en een snuf peper aan de risotto toe en roer het geheel nog een laatste keer goed door.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra