Van Oh My Foodness

Vleeschwaar-recept-risotto-tomatenrisotto-bacon-vleeswaren-9

In een vlaag van opruimwoede borrelde dit goddelijke recept uit de keukenkastjes van haar holy creator (Sabine van OhMyFoodness) naar boven. Met behulp van dit recept zet je deze risotto, die ‘straight out of heaven’ lijkt te komen, helemaal zelf op tafel!

Vleeschwaar-recept-risotto-tomatenrisotto-bacon-vleeswaren-9

Goddelijke tomaten risotto

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

voor 2-3 personen

  • 150 gram spekblokjes
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper

Stappenplan

Stap 1: Verhit een droge hapjespan of andere diepe pan op het vuur en bak hierin de spekblokjes knapperig.
Stap 2: Snipper de ui en hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de in blokjes gesneden courgette toe aan de spek. Schep het geheel goed om en bak alles tot de ui glazig wordt.
Stap 3: Voeg de risottorijst aan de groenten in de pan toe en bak al omscheppend mee tot de rijstkorrels glazig worden.
Stap 4: Doe de tomatenblokjes in de pan en roer alles even door.
Stap 5: Zorg ervoor dat je de groentebouillon continu tegen de kook aan houdt. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon aan de risotto toe. Zorg ervoor dat de bouillon iedere keer bijna is opgenomen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
Stap 6: Herhaal de vorige stap tot de rijst gaar is. Voeg dan de Parmezaanse kaas en een snuf peper aan de risotto toe en roer het geheel nog een laatste keer goed door.

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.

Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/