Van Vleeschwaar

Herfst in zicht! Vanaf midden september worden de pompoenen weer geoogst in Nederland. Een goede rede dus voor een heerlijke pompoensoep.

Bereidingstijd

Bereiden: 45 minuten

Ingrediënten en benodigheden

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 400 gram pompoenvruchtvlees van de butternutpompoen
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 70 gram ontbijtspek
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes en snijd de tomaat fijn. Hak de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes.
  2. Laat de ui en het knoflook glazig worden in een verhitte pan met olie. Vervolgens voeg je de blokjes pompoen en de tomaat toe.
  3. Laat het even stoven en voeg dan de bouillon toe.
  4. Breng het op smaak met wat zout, peper en wat nootmuskaat.
  5. Vervolgens 15 tot 20 minuten laten koken.
  6. Ondertussen ontbijtspek krokant bakken in een pan en vervolgens uit laten lekken op wat keukenpapier.
  7. Mix de soep tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer.
  8. Schenk de soep in een soepkom, voeg een scheutje room toe en serveer het met de gebakken spek er bovenop.
  9. Eet smakelijk!

Tip: serveer het met een stokbroodje.

Verdere inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten.