Van Vleeschwaar

BLT staat voor bacon, lettuce, tomato. Een BLT sandwich is een echte klassieker die je op elke menukaart tegenkomt. Als je toe bent aan een stevige lunch, voldoet de BLT helemaal. De BLT is ook nog eens makkelijk thuis te maken!

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Ingrediënten en benodigheden

  • 4 plakken bacon, ongeveer 25 gram
  • Een handje krulsla
  • 1 kleine tomaat
  • 2 sneetjes speltbrood
  • 1 el mayonaise

Bereidingswijze

  1. Bak de bacon in een paar minuten krokant in een droge pan. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
  2. Haal de bacon uit de pan en laat het even lekken op wat keukenpapier.
  3. Besmeer vervolgens de sneetjes brood met mayonaise en beleg met wat sla. Leg de plakjes tomaat en de bacon daar bovenop.
  4. Maak het af met meer sla bovenop de bacon en leg het tweede sneetje brood er bovenop.
  5. Snij de sandwich van punt naar punt doormidden.
  6. Eet smakelijk!

Tip voor de liefhebber: gebruik eens truffelmayonaise in plaats van gewone mayo!

Verdere inspiratie nodig? Kijk dan vooral even tussen onze recepten.

BLT - Vleeschwaar