Een overheerlijk nasi goreng recept uit Agus Hermawan’s eigen receptenboekje! Na het kijken van deze video kun je op authentieke wijze de allerlekkerste nasi goreng maken. Selamat makan!
Indisch genieten met Spaanse flair
Bereidingstijd
Bereiden: 25 minuten
Boodschappenlijst
Voor vier personen
- 1 ui
- 2 stukjes koenjit
- 2 theelepels kentjoer
- 4 grote groene pepers
- 8 plakjes chorizo
- Zout
- Peper
- Basmati rijst voor vier personen
Stappenplan
Stap 1: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Schraap de stukjes Koenjit schoon met je mes, en snijd deze in plakje van ongeveer een halve centimeter dik.
Stap 3: Snijd ook de groene pepers in stukjes van een halve centimeter.
Stap 4: Halveer de ui, en snijd iedere helft in vier grove stukken.
Stap 5: Mix alle ingrediënten een minuutje in de keukenmachine.
Voilà, je hebt zojuist je eigen nasi goreng boemboe gemaakt!
Stap 7: Snijd de plakjes chorizo in kleine stukjes.
Stap 8: Verhit een klein beetje olie in de wok en schep de boemboe in de pan.
Stap 9: Voeg een snufje kentjoer en wat zout en peper toe aan het kruidenmengsel.
Stap 10: Mix vervolgens de gekookte rijst met de boemboe en de chorizo.
Stap 11: Garneer het gerecht met een paar plakjes komkommer en tomaat.
Stap 12: Selamat makan!
Share this Post