Van Charlot Veenstra

Het is weer stamppot tijd! Voor wie even geen zin heeft in de welbekende rookworst en andijvie hier een versie die we oprecht chic mogen noemen, maar onwijs simpel is om te maken.

Vleeschwaar recept vleeswaren Rucola stamppot rookvlees runderrookvlees Smulweb

Chique stamppot

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 1300 gram kruimige aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 dl halfvolle melk
  • 1 zak rucola (75 gram)
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram runderrookvlees

Stappenplan

Stap 1: Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, snijd de rui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Stap 2: Kook de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar en verhit ondertussen in een hapjespan de olie en fruit daarin de ui met de knoflook 5 minuutjes achtjes onder te kleuren.  Schenk de meld bij het uienmengsel en breng aan de kook.
Stap 3: Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Hak de rucola grof en snijd het rookvlees in reepjes.
Stap 4: Schep in gedeeltes het uienmengsel door de aardappelen tot je een smeuïge stamppot hebt. Voeg vervolgens de rucola, tomaatjes en het rookvlees toe.
Stap 5: voeg voor een extra smeuïge stamppot nog een scheutje olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Stap 6: Smikkelen!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra