Een klein hapje met groot genot! Dit lekkere amuse hapje zullen je smaakpapillen zeker waarderen.
Chique champignons
Bereidingstijd
Bereiden: 40 minuten
Boodschappenlijst
voor 8 personen
- 8 niet al te grote champignons
- 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
- 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
- fijngehakte peterselie
- geraspte belegen kaas
- bouillon van tablet
Stappenplan
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
Stap 3: Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Stap 4: Vul de champignons met de ham-massa
Stap 5: Zet de champignons in een ovenschaal en giet er een laagje bouillon overheen zodat de champignons niet droog worden.
Stap 6: Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de oven.
Stap 7: Bak de champignons ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 8: Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Stap 9: Smullen maar!
Tip!
Serveer de champignons als amuse hapje bij de eerste gang.
Share this Post