Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas

Een klein hapje met groot genot!  Dit lekkere amuse hapje zullen je smaakpapillen zeker waarderen.   

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas

Chique champignons

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

voor 8 personen

  • 8 niet al te grote champignons
  • 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
  • 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte belegen kaas
  • bouillon van tablet

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
Stap 3: Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Stap 4: Vul de champignons met de ham-massa
Stap 5: Zet de champignons in een ovenschaal en giet er een laagje bouillon overheen zodat de champignons niet droog worden.
Stap 6: Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de oven.
Stap 7: Bak de champignons ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 8: Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Stap 9: Smullen maar!

Tip!
Serveer de champignons als amuse hapje bij de eerste gang.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra