Van Charlot Veenstra

Een klein hapje met groot genot!  Dit lekkere amuse hapje zullen je smaakpapillen zeker waarderen.   

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas

Chique champignons

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

voor 8 personen

  • 8 niet al te grote champignons
  • 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
  • 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte belegen kaas
  • bouillon van tablet

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
Stap 3: Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Stap 4: Vul de champignons met de ham-massa
Stap 5: Zet de champignons in een ovenschaal en giet er een laagje bouillon overheen zodat de champignons niet droog worden.
Stap 6: Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de oven.
Stap 7: Bak de champignons ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 8: Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Stap 9: Smullen maar!

Tip!
Serveer de champignons als amuse hapje bij de eerste gang.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra