Van Vleeschwaar

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk om je weerstand op peil te houden? Of om je te ondersteunen wanneer je aan het herstellen bent? Eiwitten! Als je je spieren niet gebruikt dan verlies je vrij snel spiermassa en daarmee ook spierkracht en -functie. Mensen die (ernstig) ziek zijn kunnen soms met een week in bed liggen zo’n anderhalve kilo spieren kwijtraken!

Eiwitten eten
Maar hoe bouw je je spierweefsel weer op? Hiervoor is de combinatie van voldoende eten, veel eiwitten tot je nemen en natuurlijk trainen of revalideren essentieel. Eiwitten zijn de bouwstoffen van onze spieren. Normaal gesproken hebben we als gezonde volwassenen aan 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht wel voldoende. Dus als je 40 jaar bent en 80 kg weegt dan heb je per dag 0,8 x 80 = 64 gram eiwit nodig. Veel mensen in Nederland eten gemiddeld wel wat meer dan dat.

Voeding met eiwitten
Vlees bestaat grotendeels uit spierweefsel en is daardoor rijk aan eiwitten. Het is bovendien van een hoge eiwitkwaliteit. Vlees is verder rijk aan ijzer en vitamine B12.

Top: kipfilet. Een portie (100 gram) bevat 30,5 gram eiwit. Bekijk HIER eens onze overheerlijke, gezonde recepten met kipfilet.

 

Het is voor iedereen altijd belangrijk om de weerstand op peil te houden, maar vooral in deze tijd geldt dat des temeer. Ook voor de kinderen hebben wij nog een leuk recept om thuis te proberen, een gezonde variant van de pizza.

Eet smakelijk!

Bron: https://www.floorzorgt.nl/floor-tipt/dietist-sascha-blogt-welke-voeding-helpt-bij-het-herstellen-van-corona
Bron https://www.gezondheidsnet.nl/zuivel-en-zuivelvervangers/eiwit-toppers