Van Vleeschwaar

Als je flink aan het sporten bent geslagen is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Waarom en welke recepten hierbij passen, dat lees je hier!

vleeswaren-mager-gezond-healthy-afvallen-dieet-vleeschwaar-gezond

Waarom is het belangrijk om eiwitrijk te eten als je veel sport?
Eiwitten zijn de natuurlijke bouwstenen van je lichaam. Om je spieren te laten herstellen, sterker te maken en te laten groeien heeft je lichaam aminozuren nodig. Deze aminozuren zitten in eiwitten. Je eiwitinname is daarom extra belangrijk als je veel sport!

Ook wanneer je wilt afvallen is het handig om te kiezen voor eiwitrijk voedsel. Mensen die relatief veel eiwitten eten, blijken namelijk minder snel te veel te eten. Wel is het natuurlijk belangrijk om gevarieerd te blijven eten, en je niet alleen te focussen op eiwitrijk voedsel. Een gezonde variatie is uiteraard de sleutel tot een gezond lichaam!

Eiwitrijke vleeswaren
Wij zetten drie eiwitrijke vleeswaren voor je op een rijtje:

  • Achterham
  • Kalkoenfilet
  • Rosbief

Deze drie vleeswaren dragen bij aan je dagelijkse eiwit inname, en zijn bovendien caloriearm. Natuurlijk hebben wij ook drie heerlijke recepten met deze magere vleeswaren voor je. Eet smakelijk!

Vleeschwaar vleeswaren recept ham asperge rolletjes
Goud op je bord

De combinatie van achterham en asperges is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond. In de winter zijn de verse asperges prima te vervangen met asperges uit een potje!

Vleeschwaar Recept - Pure picknick wraps kipfilet

Een magere lunch on the go
Als je weinig tijd hebt is deze power pasta ideaal. Je hebt de pasta zo gemaakt en de gekookte worst geeft het gerecht een stevige bite.

Vleeschwaar salade met rosbief rolletjes vleeswaren recept

Noedelsalade met rosbiefrolletjes
Heerlijk geglaceerde rosbiefrolletje op een bedje van eiernoedels en een frisse salade.