Van Charlot Veenstra

Voor veel foodies draait de lente slechts om één ding… Het magische moment dat het witte goud weer van de velden wordt gehaald! Rol je mouwen dus snel op en rol de witte pareltjes van het land je pan in. Wij hebben namelijk niet alleen een supermakkelijk, maar ook nog eens een superlekker asperge recept voor je. Eet smakelijk!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-ham-asperge-rolletjes-10

Goud op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 plakken achterham
  • 4  eieren
  • 1  ciabatta
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g roomboter
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 150 g spinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 bosje Hollandse asperges

Stappenplan

Ham asperge rolletjes

Stap 1: Verwarm de grillstand van de oven voor op 200 ºC.
Stap 2: Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant af.
Stap 3: Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de asperges en de kontjes in circa 5 minuten gaar.
Stap 4: Giet de asperges af en bewaar de kontjes. Leg twee plakken ham naast elkaar.
Stap 5: Gebruik per plakje ham 3 stuks asperges. Maak vier rolletjes en snijd de rolletjes in vieren.
Stap 6: Pluk de peterselie en steek in de ham-aspergerolletjes.
Stap 7: Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 5 minuten halfzacht. Giet de eieren af en spoel ze koud onder de kraan. Pel en halveer de eieren.
Stap 8: Snijd de ciabatta in langwerpige plakken. Besprenkel de ciabatta met een beetje olijfolie en gril het brood circa 2 minuten in de oven.
Stap 9: Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

Spinaziesalade

Stap 1: Meng voor de dressing in een kom de olijfolie met de witte wijnazijn en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer de achtergehouden kontjes van de asperges met de staafmixer door de dressing.
Stap 2: Meng de spinazie door de dressing.

Serveren

Verdeel de ham-aspergerolletjes over borden. Schenk de boter over de ham-aspergerolletjes en bestrooi met pijnboompitten. Serveer met de ciabatta, het ei en de spinaziesalade.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra