In onze rubriek ‘Of je Worst lust’ voelen we elke maand een liefhebber van smaeck aan zijn of haar tand over hun visie op vleeswaren en hun favoriete gerechten.
Worst is een lifestyle
Kees is – met een chic woord – patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant/table d’hôte (dagelijks wisselende kaart) Marius en het naastgelegen worst/wijncafé Worst.
Hoe kom je er eigenlijk bij om je restaurant Worst te noemen?
Worst staat voor het oude ambacht van charcuterie maken, dat is het conserveren van vlees. Daarmee staat het gelijk aan de oude ambachten van de brouwer, de kaasmaker, de wijnmaker en de bakker. Het gaat dus over basaal eten en drinken, iets wat precies mijn interesse heeft.
Wij van Vleeschwaar vinden het natuurlijk een briljante naam.
De naam is even basaal als het product en o…o.. wat is het een heerlijke naam voor de Engelstaligen.
Heb je voor ons nog een mooie worst-wijsheid?
Alle worst (en daar zit een parallel met die andere ambachten) wordt gemaakt van varkensvlees met zout (als hoofdingrediënten). Dan is het des te fascinerender dat er zoveel verschillende worsten zijn: de verschillen worden bepaald door mensen en door lokaliteit en dat noemen we cultuur.
Waarvoor kunnen we jou ‘s nachts wakker maken?
De naar noten en kastanjes smakende licht gerookte ham van boerderij de Panhof met getoast zuurdesem.
Het water loopt ons in de mond! Dank voor deze tips!
Share this Post