Van Vleeschwaar

In onze rubriek ‘Of je Worst lust’ voelen we elke maand een liefhebber van smaeck aan zijn of haar tand over hun visie op vleeswaren en hun favoriete gerechten.

Vleeschwaar Of je worst lust Agus Hermawan chef kok restaurant Indonesisch vleeswaren

Oosterse wijsheid in de polder

Chef Agus Hermawan verovert met zijn moderne versie van de Indonesiche keuken in een rap tempo de harten van menig lekkerbek. Ook bij zijn college chefs is hij een graag geziene gast en inspirator.

Waar kunnen we jou ‘s nachts eigenlijk voor wakker maken?
Mijn moeder maakte vroeger gebakken ei met roomboter, rode peper, uitjes en ketjap. Sinds ik in Nederland woon, heb ik ontdekt dat het nog lekkerder kan, met gebakken spek eronder.

Een recept van moeder, altijd goed! Is er een kookwijsheid die je met haar deelt?
Meer het inzicht dat je met durf, geduld en liefde een heel eind komt in de keuken. Daarnaast werkt dit inzicht trouwens ook goed bij het veroveren van het hart van vrouwen.

Over ‘Eva’ gesproken, als je wilt zondigen, wat maak je dan voor jezelf klaar?
Een panini met pindakaas en sambal, stukje tomaat er tussen en hup, in het tosti apparaat. Daarnaast werk ik na het zondagochtend ontbijt steevast alle resterende vleeswaren naar binnen en dan staat Rauwe ham op nummer 1!

Is rauwe ham dan je favoriete vleeschwaar?
Ik vind ossenworst eigenlijk verrassend veelzijdig te gebruiken. Het kan in een salade, maar ook warm. Daarnaast ben ik fan van gerookte kipfilet, dat is prima te combineren met de Indonesische keuken en gebruik ik graag.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar