Van Vleeschwaar

In onze rubriek ‘Of je Worst lust’ voelen we elke maand een liefhebber van smaeck aan zijn of haar tand over hun visie op vleeswaren en hun favoriete gerechten.

Vleeschwaar Alain Caron vleeswaren of je worst lust interview chef cuisinier

Du vin et du charcuterie

Chef Alain Caron is inmiddels ook in Nederland een culinair fenomeen.
Deze franse cuisinier is afgezien van een echte fijnproever ook een enorme liefhebber van charcuterie oftewel vleeswaren.

Waar kunnen we jou ‘s nachts eigenlijk voor wakker maken?
Voor een lekkere verse bloedworst zet ik mijn wekker wel voor je. Doe er een paar gedroogde worsten bij en we maken er een gezellige nacht van.

Prima doen we, nog iets wat we niet mogen vergeten?
Ach ga gewoon even naar de slager om de hoek. Met een mooi stuk paté maak je me ook heel blij, maar je bent ook van harte welkom voor de lunch of het diner. Wij Fransen beperken ons niet graag wat betreft momenten waar we vleeswaren eten. Wel in combinatie met een goed glas wijn natuurlijk.

Heb je nog zo’n mooie wijsheid toevallig?
Het leven is kort, geniet dus niet van elke minuut, maar van elke seconde! Wat betreft vleeswaren nog wel een tip. Als het even kan, haal je vleeswaren dan dagelijks vers voor de optimale smaakbeleving. Ik heb zelf een voorkeur voor de biologische varianten maar die zijn trouwens tegenwoordig ook in veel supermarkten prima te verkrijgen.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar