Van Charlot Veenstra

De allereerste editie van onze nieuwe serie Een broodje met… trappen we af met niemand minder dan Vanessa van het culinaire online platform Culinessa.com.

vanessa culinessa vleeschwaar

Voor wie jou nog niet kent: wie ben je en wat doe je?
Ik ben Vanessa van Culinessa.com; ken je vast wel 😉 Grapje, voor wie mij niet kent. Ik deel graag mijn culinaire passies en liefde voor fotografie. Zelf ben ik Surinaams en heb een Indische vriend en twee kinderen. We eten hier thuis multiculti maar rijden ook graag voor lekker eten. Ik geloof namelijk dat als je kookt met liefde & passie en mooie & pure ingrediënten dat je dat echt proeft.

Wat was vroeger jouw favoriete vleeswaar voor op brood?
Mijn favo broodje van vroeger is een Surinaams broodje met aardappel/gehakt sambal. En een goede boterhamworst; gerookte ham en houd je schrap leverpastei 😅

Is dat nog steeds het geval? (Zo niet, wat eet je nu dan het liefste voor vleeswaar?)
Haha nee zeker niet; ik eet nu minder vlees maar vind in tegenstelling tot mijn jeugd filet americain nu juist erg lekker.

Welk vleeswaren is volgens jou underrated/mag volgens jou wat meer aandacht krijgen?
Oe dit vind ik een lastige. Wellicht hoe je een kipfilet lekker op smaak brengt op je brood? Uitgebakken spam lekker krokant. Haha.

Waar vinden we de beste brunch (to go)?
Bij Bakers en Roasters, bij The Lobby Fizeaustraat, Pluk Amsterdam, Levin et Levain, de kaneelbroodjes van Loaf Utrecht of 4850 in Amsterdam en last but not least de croissantjes van Crisp zijn om je vingers bij af te likken zo goed.

Wat mag er niet op de borrelplank ontbreken?
Een goede mix tussen kaas, vleeswaren, lekkere crackertjes, nootjes en ik ben dol op gekarameliseerde vijgen. In dit artikel lees je meer over hoe je de perfecte borrelplank maakt.
vanessa culinessa borrelplank
Zoet en zout in één gerecht: go of no go? (denk bijvoorbeeld aan Iberico ham met meloen)
Jazeker wel, erg lekker zelfs. Koekjes met zoutvlokjes zijn hemels, maar ook miso met mirin en suiker in combinatie met zalm is hemels; een kaasplank met lekkere stroop, zoetzure kip op zn Chinees, biefstuk met een portsaus .. en ga zo maar door…

Voor welk gerecht mogen wij jou wakker maken?
Oh een goede cote de boeuf dry aged .. medium gebakken op de grill en flinterdun gesneden met zout en peper op smaak gebracht. Ernaast een lekker botersausje met knoflook. Zoo goed en als zin hebt in nog meer uitpakken deze zoete aardappelpuree. Zo een fijne combi.

Dankjewel!
culinessa
Genoeg inspiratie voor de komende week lijkt ons. Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op haar website of volg haar op Instagram. Tip: op haar website vind je ook lekkere recepten voor kids!