Van Vleeschwaar

Vleesboerderij Masseurs is een groot familiebedrijf in het Brabantse Oud Gastel. Zij hebben Franse koeien die zij vervolgens zelf verwerken tot vleeswaren. Denk aan beenham, bloedworst, carpaccio en droge worst. Alles maken zij zelf. Renske geeft ons een rondleiding in de stallen, de slagerij en de winkel die allemaal op hetzelfde erf te vinden zijn.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Renske en ik heb samen met mijn familie vleesboerderij Masseurs. Wij houden en fokken onze eigen runderen volgens het 2 sterren Beter Leven keurmerk, vervolgens brengen wij ze naar de slachterij en verwerken ze tot slot in onze eigen slagerij tot bijvoorbeeld vleeswaren. Wij verwerken echt alles zelf om het uiteindelijk in onze eigen winkel te verkopen of in de supermarkt in de buurt.

Wat vind je zo leuk aan je werk?
Het is mooi dat je de dieren ziet opgroeien. Je weet dat ze goed behandeld zijn en een mooi leven hebben gehad waardoor je een lekker stukje vlees van eerlijke kwaliteit op je bord krijgt. Ik merk dat veel mensen dat sinds corona toch wel heel belangrijk zijn gaan vinden. Mensen willen graag weten waar hun vleeswaren vandaan komen en wat voor leven het dier heeft gehad. 

Wat at je vroeger altijd op brood?
Ik heb altijd heel veel boterhamworst gegeten, maar nu eet ik dat eigenlijk bijna niet meer. Op dit moment ben ik echt gek op filet americain of rosbief. 

Vleesboerderijwinkel Masseurs is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 09:00 uur. Bekijk hun vleeswarenassortiment hier: https://vleesboerderijmasseurs.nl/producten/beleg/