Van Vleeschwaar

Bij Eetwinkel Verzot in Tilburg vind je de mooiste en vooral de lekkerste etenswaar.
Verse maaltijden, broodjes, kazen en vleeswaren: alles ligt er prachtig bij. “Je moet dit écht even proeven”, zegt eigenaar Auke van den Berg. Maar dat geldt eigenlijk voor alles…

Even voorstellen, wie ben je?
Ik ben dus Auke en samen met mijn partner Denise Hellmig eigenaar van Eetwinkel Verzot. Denise is kok en onze winkel is ontstaan uit liefde voor eten. Op vakantie, was het altijd al zo: wat gaan we eten? En dan pas: waar gaan we slapen? We begonnen met Verzot in 2019. Met corona was het even spannend, maar dat gaf ons juist een vliegende start. We kregen het stempel ‘essentieel’ en mochten openblijven. Met onze verse maaltijden waren we een lichtpuntje voor veel mensen. Een heel speciale tijd was dat. Denise kookt nog steeds in de winkel, maar ook voor belegde broodjes en complete borrelplanken waai je aan bij ons.

Wat gaat bij jullie het meest over de toonbank?
De lasagne bolognese van Denise! Daarna ons broodje Mortadella Pistachio en de top drie sluiten we af met onze olijfolie uit Portugal. Die heeft ook een vaste fanschare: siuuuu!

Welk beleg vond je het lekkerst als kind?

Paté! Zo’n goeie romige. Ik herinner me hoe ik als kind met m’n moeder naar de slager ging. Dat was echt een uitje. Een jaar of 8 was ik, en ik weet nog precies hoe het daar rook. Mijn moeder koos een goed stuk vlees uit en natuurlijk kreeg ik een worstje. Een rolletje boterhamworst. Heerlijk vond ik dat.

Waar ben je nu zelf VERZOT op?
Grappig, dat heeft wel te maken met dat rolletje boterhamworst: het is ons broodje Mortadella Pistachio. Een ronde worst die eruitziet als boterhamworst. Maar vergis je niet, mortadella is veel verfijnder van smaak. Deze met pistachenootjes erin is echt mijn favoriet. Daar doen we nog een huisgemaakte truffelmayonaise bij en een goed gerijpte Parmezaanse kaas: de Parmigiano Reggiano. Dit is trouwens het eerste broodje dat we ooit op de kaart zetten, maar nog steeds populair is. Want als rond lunchtijd de telefoon rinkelt met dit verzoek: ‘Mag ik drie broodjes Verzot?’, dan gaat het dus om dit broodje.

Stel je voor: heel het huis vol, drank op tafel en dan kom jij binnen met de ideale borrelplank. Wat MOET daarop?
Oeh, een heleboel! Kaas natuurlijk en een aantal bourgondische hammen. Een Spaanse Mangalica en een San Daniele uit Italië. Dan nog iets wat hoger in de zouten zit zoals een Coppa di Parma. En wat mij betreft een venkelsalami. De venkel heeft iets hartigs en iets zoetigs tegelijk, dat past er goed bij. Als tegenhanger doe ik er nog een ingelegd balsamico-uitje bij. Dat is mijn voorkeur. Maar bestel je bij ons een borrelplank? Dan wil ik graag weten wat jij lekker vindt. Samen maken we dan een plank die past bij jouw gezelschap en gelegenheid.

 

De eetwinkel van Auke en Denise vind je in Tilburg. Wil je komen proeven? Kijk op www.eetwinkelverzot.nl.