Van Vleeschwaar

In hartje Rotterdam zit de enige echte Borrelboer. Fijnproever Maarten Boer heeft deze delicatessenwinkel al 2 jaar en verkoopt heerlijke charcuterie, tapas, wijn, craftbieren en ander lekkers voor jouw borrelavond. Wij bezoeken hem in zijn mooie winkel in harte Rotterdam.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Maarten Boer, 35 jaar oud en ik ben eigenaar van De Borrelboer. De leukste en gezelligste delicatessenwinkel in Rotterdam. Je kunt hier alles halen wat het leven leuk en lekker maakt. Denk aan mooie vleeswaren, mooie kazen, mooie wijnen en heerlijk speciaalbier. 

Wat maakt nou echt een goede borrelplank?
Als ik zelf eentje ga bouwen, ga ik altijd van 3 onderdelen uit. Ik begin altijd met iets wat luchtdroog is, zoals parmaham, salami of droge worst. Verder vul ik dat graag aan met iets wat daar best wel buiten valt. Denk bijvoorbeeld aan een paté. Tot slot voeg ik er vleeswaren op basis van rund of varken toe.

Wat is je favoriete vleeswaren?
Ik ben zelf echt groot fan van prosciutto di parma. Dat is Italiaanse gedroogde ham en mortadella. 

Wat was vroeger je favoriete broodbeleg?
Ik haalde vroeger met mijn vader bij de slager hier vlakbij in Rotterdam een soort boterhamworst met paprika er in. Die maakte dat helemaal zelf dus dat was extra lekker. Op zaterdagochtend gingen we dat dan halen en dat kreeg ik dan na het voetballen op mijn boterham. Daar keek ik elke week wel naar uit. 

Wat vind je zo mooi aan dit werk?
Het is gewoon heel leuk om mensen te inspireren en ze dingen te kunnen leren. Er zijn bijvoorbeeld best veel mensen die niet weten hoe iets wordt gemaakt of hoe je iets moet bestellen. Ook weten veel niet hoe ze vleeswaren moeten bestellen die vers worden afgesneden. Dat zijn er, zeker van mijn generatie,en een hele hoop. Als je die goed kan helpen, blijven ze ook terugkomen met steeds meer kennis. Dat vind ik heel leuk. 

 

Meer over Maarten vind je hier: https://www.deborrelboer.nl/