Van Vleeschwaar

Tijdens de Verspillings Vrije Week van ‘Samen tegen voedselverspilling‘ hebben wij een aantal tips gedeeld via onze stories op Instagram. Deze tips zijn allemaal gebaseerd op hoe we minder vleeswaren kunnen verspillen. In dit artikel zetten wij deze tips nog een keer voor je op een rijtje!

Tip 1: Serveer vleeswaren op een borrelplank. 

Op een borrelplank kan je eigenlijk alles wel kwijt wat op moet. Dus heb je vleeswaren over die bijna over de datum zijn? Maak er leuke bloemetjes of rolletjes van en leg ze op de borrelplank!

Tip 2: Maak er hapjes met fruit van

Veel soorten vleeswaren zijn lekker in combinatie met fruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hapje van ham met meloen of van (gebakken) spek met vijgen? Een kleine snack met een combinatie van zoet en hartig. Ook lekker als voorgerecht!

Tip 3: Maak van je lunch een feestje

Liefhebber van pesto, roomkaas of sandwichspread? Maar de rauwe ham uit de koelkast moet ook op? Maak van je lunch een feestje en beleg je broodje gewoon lekker dubbel!

Tip 4: Invriezen

Wist je dat je vleeswaren heel makkelijk kan invriezen? Krijg je bijvoorbeeld een heel pakje kipfilet, ham of salami niet op in één week? Leg de helft in de vriezer en haal eruit wanneer je deze nodig hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk zelf bepalen hoeveel plakjes je uit de vriezer haalt, zodat je de rest langer kunt bewaren in de vriezer. 

Tip 5: Maak van restjes een pasta of salade

Veel mensen denken dat je voor een pasta of een salade een stuk vlees nodig hebt. Maar vleeswaren is eigenlijk net zo makkelijk om te verwerken in een pasta of salade. Dus heb je vleeswaren die op moeten? Gooi ze door de pasta of salade! In dit artikel vind je drie keer een recept voor pasta met vleeswaren. 

Wij hopen met dit artikel iedereen te inspireren om minder vleeswaren (maar natuurlijk ook al het andere voedsel) te verspillen. Wil je graag meer recepten waar vleeswaren als ingrediënt in gebruikt worden? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!