Van Vleeschwaar

Buon giorno! De vakanties komen er weer aan, dus tijd om alvast in de Italiaanse keuken te duiken. We zijn allemaal wel bekend met spaghetti bolognese of carbonara, maar wist je dat je met pasta nog veel meer kanten op kunt? Hieronder geven wij drie recepten voor verschillende pasta’s met vleeswaren.

Spaghetti met champignons en hamreepjes

Hamreepjes zijn ideaal om toe te voegen aan een pasta. Ham kun je namelijk erg goed met veel verschillende groenten en sauzen combineren. Voor dit recept heb je alleen kookroom, champignons, ui, hamreepjes en spaghetti nodig.

Fruit de ui en bak vervolgens de champignons mee. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Wanneer de champignons en de ui goed gebakken zijn, voeg je de hamreepjes toe. Zodra de spaghetti gaar is, voeg je deze ook bij de andere ingrediënten. Voeg als laatste de kookroom toe. Laat het eventjes sudderen, zodat de kookroom wat dikker kan worden. Top af met een blaadje peterselie en je kunt aan tafel!

Tagliatelle met venkel en rauwe ham

Doordat we een groente toevoegen waar niet iedereen bekend mee is, lijkt het alsof dit een moeilijk recept is. Maar niets is minder waar, voor dit recept hoef je namelijk helemaal geen keukenprins- of prinses te zijn!

Snijd de venkel en een rode ui in grove stukken. Bak dit vervolgens samen in een grote koekenpan. Kook de tagliatelle met een snufje zout en zodra deze gaar is voeg je deze bij de andere ingrediënten. Wil je nog wat extra smaak? Voeg dan ook verse zongedroogde tomaatjes toe. Zet het vuur uit en voeg dan pas de rauwe ham toe. Dit zorgt ervoor dat de ham wel lauwwarm wordt, maar niet wordt meegebakken. Dat wordt genieten!

Macaroni met gebakken spekjes

Pasta pesto is ook een van de klassiekers die we allemaal wel kennen. Toch maakt iedereen pasta pesto op zijn of haar eigen manier. Sommige mensen maken deze pasta met kip, anderen met ham en ook met spekjes komt deze pasta wel eens voorbij. Naast het vlees dat toegevoegd wordt, wordt er ook nog gevarieerd in het soort pasta. Voor dit recept gaan we voor de combinatie van macaroni met spekjes en rode pesto.

Kook de macaroni en bak wat knoflook (ongeveer 1 teen) met een ui. Voeg hier de spekreepjes aan toe. Mocht je het lekker vinden dan kan je altijd wat extra groenten toevoegen zoals champignons, tomaat of paprika. Voeg de gekookte macaroni toe aan de ingrediënten in de koekenpan en schep hier vervolgens ongeveer 3 eetlepels rode pesto bij. Even goed door elkaar roeren en de pasta is klaar om gegeten te worden. Tip! Zodra je hebt opgeschept is het lekker om de pasta af te toppen met wat rucola. Dit zorgt voor een extra frisse bite!

Benieuwd naar meer recepten? Hier vind je al onze recepten. Of volg ons op Instagram of Facebook!

Buon appetito!