Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar vitello tonnato fricandeau vleeswaren recept

De hemelse Vitello Tonnato van Smulweb is het perfecte voorgerecht voor bij een chique diner. Nóg fijner is dat je dit gerecht binnen tien minuten op tafel zet!

Vleeschwaar vitello tonnato fricandeau vleeswaren recept

Italiaanse Vitello Tonnato met fricandeau

Bereidingstijd

Bereiden: 10 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 350 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaren)
  • 1 blikje tonijn op naturel olie
  • 1 potje zure room
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl ansjovispasta (of ansjovis heel fijn gemaakt)
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 tl mosterdpoeder
  • evt. bouillon

Stappenplan

Stap 1: Doe alle ingrediënten (behalve de fricandeau) in de keukenmachine, en pureer het geheel tot een fijne mousse in ongeveer 10 seconden.
Stap 2: Leg per persoon een spiegeltje mousse op een bordje, en leg er vervolgens een rolletje fricandeau op.
Stap 3: Herhaal dit tot alle bordjes gevuld zijn.
Stap 4: Garneer de borden met kappertjes en zwarte olijven.
Stap 5: Smullen maar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra