Van Vleeschwaar

Een heerlijk warm broodje uit de oven, deze swirls met kipfilet en Coburgerham. Aanrader!

swirl-buns-met-gerookte-kipfilet-coburgerham

Een hartige Swirl Bun!

Bereidingstijd

Bereiden: 25 minuten
Wachttijd: 20 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 6 swirl buns

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 100 gram zure room
  • 150 gram gerookte kip
  • 100 gram Coburgerham
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 handje spinazie
  • 1 ei

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stappenplan

Stap 1: Snijd de rode ui in dunne ringen, en de zongedroogde tomaatjes in dunne plakken.
Stap 2: Ontdooi de bladerdeegvellen en leg ze op elkaar. Rol het uit tot een grote plak.
Stap 3: Bestrijk het deeg met de zure room, laat hierbij de randen vrij.
Stap 4: Volg daarna met de rode ui, de zongedroogde tomaatjes, de plakken gerookte kip, de plakken Coburgerham en de spinazie.
Stap 5: Rol nu van beneden naar boven het deeg op in een grote rol. Druk de uiteindes goed dicht.
Stap 6: Snijd de rol in 6 kleine rolletjes en leg ze met de gesneden kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 7: Bestrijk de zijkanten (het bladerdeeg) met ei, zodat de swirls mooi bruin worden. Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 20 minuten gaar.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar