De meest gegeten gerookte rauwe ham van Europa: het Duitse Schwarzwalder Schinken. Een varkensham met een eigenzinnige smaak. Lekker op brood, maar ook bij je avondeten. Maak nu zelf kipfilet met een twist om bij jouw aardappelen en groenten te serveren aan tafel.
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)
- 4 kipfilets
- 8 plakjes Schwarzwalder Schinken
- 100 g geraspte kaas (bij voorkeur een pittige kaas zoals Emmentaler of Gruyère)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Maak de kipfilets plat door ze tussen twee vellen bakpapier te leggen en voorzichtig te kloppen met een deegroller of vleeshamer tot ze gelijkmatig dik zijn.
- Meng voor de vulling de geraspte kaas, de fijngehakte knoflook en verse tijm in een kom.
- Leg twee plakjes Schwarzwalder Schinken op elke kipfilet. Verdeel het kaas- en kruidenmengsel gelijkmatig over de kipfilets.
- Rol de kipfilets stevig op en zorg ervoor dat de vulling binnenin blijft. Bevestig de rolletjes met keukentouw of prikkers om te voorkomen dat ze tijdens het bakken uit elkaar vallen.
- Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan alle kanten in 5 minuten goudbruin aan. Breng de kip op smaak met zout en peper.
- Plaats de koekenpan met de kipfilets in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 20-25 minuten.
- Verwijder het keukentouw of de prikkers en snijd de kipfilets in dikke plakken.
Inspiratie nodig?
Bekijk dan dit heerlijke recept voor zoete haricot verts met spek!